1 min

Tags in dit artikel

, ,

Iedereen kent het wel onderzoeken over het internet; hoelang zitten mensen op het internet, welke leeftijdscategorie surft waar naar toe, enzovoorts. De Amerikanen hebben nu een nieuw onderzoek gedaan, nou is dat niet zo spannend, maar wat zo anders is aan dit onderzoek is dat zij ook hebben gekeken naar de reden waarom mensen offline zijn.

Uit dat onderzoek is gebleken dat 22 procent van de Amerikanen geen internet heeft. Het vreemde hiervan is dat 25 procent van deze mensen wel internet heeft gehad, maar nu gewoon niet meer over het web surft. De reden dat deze mensen dat niet meer doen is niet dat zij niet tevreden zijn over het internet, maar het gewoonweg niet meer kunnen. De reden daarvan is omdat in de meeste gevallen hun computer stuk is gegaan en deze niet kunnen maken of dat ze een andere baan hebben gekregen waar geen internet aanwezig is.

Hetgeen wat uit het onderzoek opviel is dat de mensen die niet meer van het internet gebruik maken ook gewoon niet meer de moeite willen doen om weer een aansluiting te regelen, of om een nieuwe computer aan te schaffen. Het percentage van ‘afhakers’ is nog nooit zo hoog geweest blijkt uit cijfers.