Afgelopen maandag heeft de politie een nieuwe website gelanceerd. Met deze website, politieonderzoeken.nl, kunnen mensen interactief meehelpen aan onopgeloste onderzoeken.

Op de nieuwe website kunnen mensen hun ideeën en tips kwijt over bepaalde zaken die worden besproken. Zo is het eerste onderzoek wat geplaatst is, een onopgeloste moordzaak die dateert uit 1995. De website is als proef geplaatst, als de website een succes wordt zal de politie meerdere zaken plaatsen. Dat zullen dan niet alleen onopgeloste zaken, maar ook recente zaken zijn.

Burgers kunnen doormiddel van e-mail of telefoon hun informatie anoniem aan de politie verschaffen. Ook kunnen ze op de site discussiëren over de zaak, deze reacties zullen pas op de site worden geplaatst als de reacties door het onderzoeksteam van de politie nader zijn bekeken. De website wordt door de politie up-to-date gehouden als er nieuwe feiten of informatie aan het licht zijn gekomen, zodat de mensen die het lezen zich misschien nog wel meer kunnen herinneren over de zaak.