1 min

De Nederlandse politie gaat deze week zijn website vernieuwen waarna het mogelijk zal zijn om meer soorten aangiftes online te doen. Daarnaast wordt het aangifte-proces verbetert zodat het makkelijker wordt om aangiftes online te doen. Op dit moment worden 40 procent van alle aangiftes al online gedaan, het doel is om dat percentage te verhogen.

Later deze week zal de Nederlandse politie een vernieuwde aangiftemodule in gebruik nemen op politie.nl, het zal dan mogelijk zijn om meer aangiftes online te doen. Het meldpunt internetoplichting zal ook worden geïntegreerd in dit aangifteproces, zodat alles aangiftes centraal binnenkomen op één punt. Het zal ook mogelijk blijven om potentiële kopers en verkopers te controleren, of ze voorkomen in de database.

Het aangifteproces is ook op de schop genomen, het zal straks makkelijker en duidelijker zijn hoe je een aangifte kan doen. Het doel is om het aangifteproces te stroomlijnen zodat mensen makkelijker hun aangifte kunnen doen. Op dit moment worden 40 procent van alle aangiftes al online gedaan de politie wil dit percentage graag opschroeven, zodat agenten meer tijd hebben om misdaden daadwerkelijk op te lossen.

Uiteindelijk kunnen straks 230 van de ruim 400 politiebureaus worden gesloten als de aangiftes online worden gedaan. De agenten hoeven dan niet langer achter een bureau te zitten maar kunnen de straat op.