Chello abonnees hebben een aantal dagen problemen gehad met hun e-mailverkeer, deze werd sinds dinsdag verstoord doordat er een ernstige storing was in de mailserver van UPC. Inmiddels is het probleem echter verholpen.

Woensdagavond vertelde een woordvoeder van UPC dat "De problemen zich voordoen door het hele land voor en op verschillende tijdstippen. Dat maakt het opsporen en verhelpen van de storing er niet makkelijker op". Chello abonnees hebben wel gewoon hun internetverbinding.

Ook liet hij weten dat het wel vaker voorkomt dat de mailserver problemen heeft, maar dan is de schaal van de storing vele malen kleiner dan dat het nu het geval is. UPC heeft op dit moment nog geen schatting over de hoeveelheid gedupeerden.

Het probleem is echter al wel opgelost inmiddels. De oorzaak van de storing was een grote hoeveelheid spam in de afgelopen dagen waardoor de verwerking van e-mails vertraging opliep en de mailserver af en toe niet te bereiken was. UPC heeft inmiddels de instellingen van de spamfilters aangepast. Ook wordt de capaciteit van het mailplatform op zeer korte termijn uitgebreid.