1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hardwarefabrikant Sapphire heeft in afwachting van de R600 van ATI alvast zelf een alternatief bedacht voor de veeleisende gamer, het bedrijf heeft gisteren intern de nieuwe dual-GPU Radeon X1950 Pro gedemonstreerd.

De nieuwe kaart, door Sapphire ‘The Godfather’ genoemd, maakt gebruikt van twee zespins stroomaansluitingen, maar past desondanks wel in de standaard negen inch riserboard afmetingen. Volgens Sapphire presteert de kaart even goed als twee Radeon X1950 kaarten in Crossfire mode. Of de kaart ook dezelfde kloksnelheden heeft als de Radeon X1950 kaarten wilde Sapphire niet kwijt. Wel is bekend dat de kaart werkt met een enkele x16 PCIe connector, Sapphire wilde niet bevestigen of er ook een AGP versie komt.


De kaart is niet afhankelijk van een Crossfire moederbord, maar uit een memo van Sapphire blijkt dat de kaart wel in Crossfire mode gebruikt kan worden op een geschikt moederbord. Dat zou betekenen dat met deze kaarten een Quad-Crossfire opstelling gemaakt kan worden.
Net als de andere kaarten in de X-serie kan The Godfather ook physics berekenen middels Havoc en er zijn twee DVI connectors die tegelijkertijd ingezet kunnen worden.

Sapphire zal de kaart demonstreren op de CES 2007, de consument kan ergens in het eerste kwartaal van volgend jaar naar de winkel voor een exemplaar.