1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft de garantieperiode op de Xbox 360 verlengd van 90 dagen naar één jaar. Daardoor krijgt de Xbox 360 een even lange garantieperiode als dat Nintendo en Sony respectievelijk op de Wii en PS3 geven.

In sommige landen gaf Microsoft al een jaar garantie op haar nieuwste console, maar dat was nog niet het geval in onder andere de Verenigde Staten en Canada. Jeff Bell, van Microsofts marketingafdeling, liet weten dat klanttevredenheid een belangrijk punt is voor de Xbox 360.

Op internet werd enige tijd geleden een petitie gestart over dit onderwerp. In de petitie, die inmiddels door ruim 3.300 mensen ondertekend is, wordt Microsoft opgeroepen om de garantie te verlengen naar een jaar en dit met terugwerkende kracht te doen.

Deze petitie hoeft echter niet meer overhandigd te worden, aangezien Microsoft de verlenging van de garantie inderdaad met terugwerkende kracht zal invoeren. Dat betekent dat alle Xbox 360 eigenaren die binnen een jaar na aankoop hun exemplaar hebben moeten laten repareren hun reparatiekosten terugkrijgen van Microsoft. Het bedrijf heeft laten weten binnen tien weken cheques op te sturen naar mensen die in de laatste twaalf maanden een reparatie hebben laten uitvoeren.