1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Xbox 360 zou nog zeker twee jaar mee moeten gaan, als we Microsoft mogen geloven. Met aankomende producten als SmartGlass en Windows 8 denkt het bedrijf uit Redmond de levenscyclus nog een aantal jaar kan verlengen.

Ondanks geruchten over een mogelijke lancering van een nieuwe console volgend jaar, hoeven we daar volgens Microsoft voorlopig niet op te rekenen. Phil Spencer, hoofd van Microsoft Studios zegt tegenover GameSpot dat er nog genoeg rek in de succesvolle Xbox 360 zit. De onlangs onthulde SmartGlass-technologie, een samenwerking met Nike en het aankomende besturingssysteem Windows 8 moeten hier aan bijdragen.

Spencer geeft aan dat de Xbox 360 voorlopig goed ondersteund wordt met nieuwe content, Microsoft is vastberaden om op lange termijn actief te blijven in de console-wereld. Door het platform te blijven ontwikkelen wil Microsoft de console een centrale rol in het leven geven.

Dit betekent overigens niet direct dat we geen nieuwe console van Microsoft hoeven te verwachten aankomend jaar. Op het moment dat Sony de PlayStation 3 in de winkelrekken legde, bood het ook nog een aantal jaar ondersteuning voor de PlayStation 2, zelfs tot op de dag van vandaag, al is het aantal nieuwe games wel flink gedaald. Microsoft liet echter bij de lancering van de Xbox 360 de originele Xbox echter direct vallen, het is maar de vraag of het bedrijf dat nu weer zal doen.