1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft besloten om de garantie op zijn console te verlengen indien gebruikers kampen met het zogenaamde ‘E74’-probleem. Dit probleem zorgt ervoor dat gebruikers hun console niet meer kunnen gebruiken en een foutmelding zien. De garantie gaat van twee, naar drie jaar.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft haar garantie verlengt voor een specifiek probleem op de Xbox 360. Eerder had de softwaregigant de garantietermijn al verlengt voor gebruikers die kampten met de Red Ring of Death, afgekort de RRoD. Ook slachtoffers van dit probleem hebben recht op drie jaar garantie.

Tot een november 2009 kan men contact opnemen als het E74-probleem al verholpen is op de Xbox 360 en men hiervoor heeft moeten betalen. De kosten worden dan teruggestort. Microsoft geeft aan dat het automatisch behoort te gebeuren en dat geld bij iedereen gewoon voor 1 juli op de rekening behoort te staan. Wanneer dat niet het geval is kan men contact opnemen.

De System Error, E74, wordt volgens Microsoft niet veroorzaakt door het RRoD-probleem. Het zijn volgens de fabrikant twee op zich staande problemen. Het E74-probleem werd daadwerkelijk een issue toen de nieuwe dashboard voor de Xbox uitkwam, daarvoor kwam de foutmelding amper voor.