Microsoft denkt dat de Xbox 360 het langer op de markt zal volhouden dan de gebruikelijke vijf jaar, aldus de financieel directeur van Microsoft’s entertainmentdivisie.

Mindy Mount wijst naar de PlayStation 2. Deze oudere spelconsole van Sony is nu al zeven jaar op de markt en staat nog steeds sterk in zijn schoenen. Sony heeft recent nog plannen aangekondigd omtrent de gameconsole. "Als we hetzelfde kunnen evenaren is dat geweldig, want met elk jaar extra heb je steeds meer profijt," aldus Mount.

Microsoft lanceerde de Xbox 360 in november 2005. Deze console verving de originele Xbox, die na vier jaar werd afgeschreven. Microsoft wilde de dominante positie van Sony bijstellen in een industrie waarin dit jaar naar verwachting 40 miljard dollar omgaat.

Mount zei dat functies zoals high-definition graphics de machines erg aantrekkelijk maken vergeleken met de oudere hardware. "Vanuit een technologisch perspectief zijn er voordelen die de aanschaf van een next-generation console waard maken."