1 min

Tags in dit artikel

, ,

De grote populariteit van Nintendo’s Wii bij jongeren en ouderen, heeft de Noorse cruisemaatschappij NCL doen besluiten om de console aan boord van haar cruiseschepen te installeren.

Momenteel zijn de systemen al geïnstalleerd op de het nieuwste schip van de maatschappij, genaamd de Norwegian Pearl. Ook alle NCL America schepen zijn uitgerust met het systeem. Op elk schip zijn er in het atrium en andere openbare ruimtes Wii’s geïnstalleerd en passagiers kunnen hun verrichtingen op een groot scherm volgen. In de Kid’s Crew ruimte zijn tevens twee Wii-kiosks geplaatst. De maatschappij organiseert aan boord diverse activiteiten en wedstrijden met de Wii. Wii Sports, Wii Play, WarioWare: Smooth Moves en Excite Truck behoren tot de spelletjes die gespeeld kunnen worden.

"Dankzij de actieve, uitnodigende en uitdagende eigenschappen die zowel kinderen als ouders en grootouders aanspreken is de Wii perfect geschikt voor Cruiseschepen. Dankzij de Wii kunnen passagiers nu ook bowlen, boksen, golfen, tennissen en honkballen. Onze samenwerking met Nintendo is de eerste in deze vorm en een nieuwe innovatie voor NCL", aldus Colin Veitch, president en CEO van NCL. Over een maand zullen alle schepen van het bedrijf zijn uitgerust met de Wii.