min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony Computer Entertainment of America (SCEA) heeft officieel bekendgemaakt dat de 20GB variant van de PlayStation 3 uit de Amerikaanse schappen zal verdwijnen. Sony zal zich voor wat betreft de productie alleen nog rond het 60GB concentreren, de ondersteuning voor de reeds verkochte 20GB modellen blijft echter bestaan.

Voor de lancering van de PS3 had Sony al ingeschat dat het 60GB model beter zou verkopen dan het 20GB model, waarbij het bedrijf 80 procent aan 60GB modellen verscheepte en 20 procent aan 20GB modellen. Maar al gauw bleek dat één op de tien verkochte PS3’s een 20GB model was, waardoor Sony nu heeft besloten om het model maar helemaal te schrappen.

"Bij de lancering boden we onze klanten nog twee modellen aan, om tegemoet te komen aan de verschillende wensen en eisen van hen. Maar door de overweldigende vraag naar het 60GB model gaan we nu stoppen met de verkoop van het 20GB model in Amerika. Op basis daarvan en op basis van feedback gaan we ons nu dus alleen richten op de productie van het 60GB model", aldus Dave Karraker van SCEA.

Klanten die reeds een 20GB model hebben aangeschaft kunnen gewoon op ondersteuning van Sony blijven rekenen. Daarnaast zijn alle 20GB modellen nog voorzien van de EE en GS chips uit de PS2, die meer backwards compatibility met PS2 games geeft dan de softwarematige emulator die in het Europese model en de toekomstige modellen van de PS3 aanwezig is.