1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na weken van speculaties is de kogel dan eindelijk door de kerk, de PlayStation 3 wordt in prijs verlaagd en krijgt daarnaast ook nog een nieuw model erbij. Al eerder konden we jullie melden dat er hardnekkige geruchten waren over de komst van een 40GB model, deze is nu dan ook officieel door Sony bevestigd.

Het 40GB model heeft echter nogal wat gebreken. Zo heeft de goedkopere variant van de PS3 slechts twee USB-poorten in tegenstelling tot de 60GB model die er vier heeft. Daarnaast is ook de cardreader eruit gehaald, maar het meeste opvallende is toch dat dit model niet backwards compatible zal zijn. Dit betekent dat de 40GB model geen PlayStation 2 spellen kan afspelen wat dus een enorme domper is voor vele gamers.

De reden voor het weglaten van deze functie komt omdat volgens Sony, kopers van de 40GB model niet veel waarde hechten aan de backwards compatibility functie van de PS3. Het 40GB model heeft door al deze gebreken wel een veel lagere prijs: de uitgedunde versie gaat namelijk rond de 400 euro kosten.

Sony heeft daarnaast ook bekend gemaakt dat de prijs van de 60GB model in Europa verlaagd zal worden naar 500 euro. Het pakket bevat ook nog een extra controller met de spellen Motorstorm en Resistance: Fall of Man.