2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat ze de release van Mac OS X 10.5 ‘Leopard’ uitstelt tot oktober 2007.
Dit vanwege het ‘lenen’ van Mac OS X-ontwikkelaars voor de ontwikkeling van de iPhone, die wel in juni uitkomt, aldus Apple zelf.

Het was een beetje te verwachten toen Apple vandaag de nieuwste Leopard-seed vrijgaf.
De lijst van bekende problemen was nog langer dan bij de vorige build en zelfs een release in juni zou niet 100% zeker meer zijn.

Nu heeft Apple dus officieel aangegeven dat zélfs een release in juni niet mogelijk is, maar dat de release verschoven is naar oktober.
Volgens Apple heeft het te maken met het feit dat zij Mac OS X-ontwikkelaars moest ‘lenen’ voor het iPhone-team.
De iPhone komt hiermee dus, in tegenstelling tot Leopard, wél op tijd uit.
Apple streeft er nu naar om op de WWDC ’07 een bèta aan de gasten mee te geven zodat het laatste testen in de periode tussen juni en oktober kan plaatsvinden.
"Wij denken dat het het wachten waard is", aldus het statement van Apple.

Kleine pleister op de wonde voor allen die met smart op Leopard zitten te wachten is dat de nieuwe Leopard-seed wat interface-wijzigingen met zich meebrengt die zouden kunnen duiden op een vernieuwde interface zoals al geruime tijd gespeculeerd wordt.

Tot aan de World Wide Developers Conference 2007 in juni zullen het overigens geen saaie maanden worden, want voor zondag 15 april a.s. staat een special event gepland waarop wellicht nieuwe producten gereleased worden.
Volgens geruchten zouden de Apple Cinema Displays van een update voorzien worden en tevens zou er nieuwe Final Cut-software gereleased worden.