Apple blijft werken aan de derde update voor haar Mac OS X-besturingssysteem Leopard. Gisteravond stelde het bedrijf uit Cupertino een nieuwe build beschikbaar en vandaag ontving AppleInsider een tip over een gelijktijdige release met de iPhone 2.0-software.

De build met buildnummer 9D32 voegt opnieuw een vijftal bugfixes aan de alsmaar groeiende lijst toe. Inmiddels staan er 220 bugfixes geregistreerd en zoals het lijkt kan dit aantal enkel nog toenemen. De nieuwe bugfixes omvatten uiteenlopende zaken. Zo zijn er fixes voor grafische stuurprogramma’s, draadloze certificaten, oudercontrole en schermdeling, een soort remote desktop. Wederom worden er geen bekende problemen gemeld.

Hoewel er heftig gespeculeerd wordt wanneer een release van de softwareupdate zou kunnen plaatsvinden en het merendeel op volgende week mikt, ontvingen AppleInsider en andere Apple-nieuwssites vandaag een onbevestigde tip die stelt dat Apple de ontwikkeling van Mac OS X 10.5.3 gelijktijdig met de iPhone 2.0-software, die eind juni komt, wil afronden. Eerder werd nog bekend dat de release van Mac OS X 10.5.3 door ernstige stabiliteitsproblemen vertraging opgelopen zou hebben.

Volgens de tipgever worden de twee producten met één week verschil van elkaar vrijgegeven en zullen beide ook met Apple’s .Mac-service te maken hebben, die volgens de tipgever eveneens met korting aan eerste kopers van de aankomende 3G-iPhone zal worden aangeboden. Men dient zich volgens AppleInsider echter te realiseren dat het hier gaat om een onbevestigde tip.