2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Eind maart kon men op TZ al lezen dat Kassa de strijd tegen de krassende xbox 360 voort zette. Nu de strijd gestreden is, is er ook een verliezer. Microsoft zal uiteindelijk klachten over de krassen via de garantie oplossen. Goed nieuws dus voor iedereen met een krassende Xbox.

Kassa testte na vele klachten de Xbox 360 zelf met behulp van negen gamers. Eerst in een labaratoriumruimte en daarna in de oude vertrouwde huiskamer. De labruimte was een separaat geplaatste vloer met daarop een tafel met houten blad van drie centimeter dik en uiteraard is dit waterpas. De poten waren van ijzer en de gamers zaten achter rood-wit veiligheidslint. Op deze manier was er geen contact mogelijk. De meeste mensen kennen een huiskamer wel, dus geen separaat gelegde vloeren maar gewoon een tafel met TV en Xbox 360.

Kassa concludeerde vervolgens dat de Xbox 360 met name bij de TSST drives uit de Xbox 360 van eind 2006 krassen ontstonden. Microsoft liet echter eerder weten dat er geen krassen zouden kunnen optreden indien de Xbox 360 stabiel geplaatst zou zijn. Hoe de winkels omgaan met deze nieuwe garantieregeling is niet overal even duidelijk, maar bij BOL.com kregen mensen na gedreigd te hebben met een korte geding wel een nieuwe Xbox 360 en nieuwe spellen terug. Daarmee heeft BOL.com geen aansprakelijkheid en biedt het voor velen een oplossing die hun Xbox 360 gekocht hebben bij BOL.com.

Helaas zijn er weinig winkels als BOL.com die zo netjes omgaan met dit probleem. Bijenkorf, Music store en Intertoys lossen het wel netjes op, deze geven een nieuwe console inclusief onbekraste spellen terug binnen 30 dagen en voor latere klachten sturen ze de hele handel netjes op.

Microsoft geeft na deze strijd toch de volgende verklaring; "Uiteraard is het belangrijk voor ons dat onze klanten de best mogelijke game ervaring hebben en deze testresultaten nemen we dus zeer serieus. Xbox bezitters die menen dat hun discs op dezelfde manier zijn bekrast als aangegeven door Kassa, kunnen het beste contact met ons opnemen. We zullen dan de console onderzoeken en indien nodig repareren naar volledig werkende staat. Bovendien zullen wij de Xbox bezitters informeren hoe zij vervangende discs kunnen verkrijgen mochten zij die nodig hebben."

Het belangrijkste is natuurlijk dat Microsoft aangeeft dat er krassen op spellen kunnen ontstaan, ook bij volstrekt normaal gebruik.