1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zoals wij al eerder vandaag gemeld hebben, is gebleken dat Microsoft al voor het uitbrengen van zijn Xbox 360 wist dat de console krassen kon veroorzaken op de spellen. Als verweer hierop, zegt Microsoft nu dat niet enkel haar console krassen maakt.

In het artikel dat eerder vandaag is verschenen stond dat de werknemers al voor de release van de Xbox 360 wisten dat hun console krassen zou maken op de spellen. Een woordvoerder van Microsoft heeft niet heel veel later gereageerd op deze uitspraak door te zeggen dat het probleem niet enkel bij de Xbox 360 voor komt.

Het argument van de woordvoerder was dat de console ontworpen is om het spel niet te beschadigen zolang de console niet verplaatst wordt als de cd nog ronddraait. Teveel beweging bij elke console, dus niet enkel de Xbox 360, zou volgens de woordvoerder van Microsoft krassen kunnen veroorzaken op de cd.

De oplossing die de softwaregigant vervolgens bedacht heeft, is het plaatsen van een waarschuwing op de sleuf voor de spellen. Deze waarschuwing zal de gebruiker daadwerkelijk moeten verwijderen alvorens hij de console kan gebruiken. Tevens worden online waarschuwingen geplaatst en zal ook in de instructieboeken komen te staan dat de console niet bewogen mag worden als er nog een schijf in ronddraait.