1 min

Tags in dit artikel

,

In een bericht op de website van OpenOffice.org is te lezen dat het bedrijf The GravityZoo Company plannen heeft om OpenOffice als een webapplicatie beschikbaar te maken, net zoals Google momenteel Office applicaties online heeft gezet.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen drie jaar lang aan het GravityZoo Framework gewerkt, een netwerkgebaseerd computerplatform. Applicaties die draaien onder dit platform werken vanuit het netwerk en niet vanuit een server of client. Daardoor kunnen applicaties in het framework beschikbaar worden gesteld via praktisch elk IP netwerk.

Om aan te tonen wat het framework allemaal kan en om de gemeenschap een dienst te bewijzen gaat het bedrijf als eerste OpenOffice.org implementeren in het framework. Uiteindelijk moet er een serie aan Office applicaties beschikbaar worden op iedere moment en vanaf elk apparaat. Documenten die worden gemaakt worden eveneens opgeslagen in het framework, zodat gebruikers ze altijd bij de hand hebben. Ook updaten van applicaties is niet meer nodig, want de laatste updates zijn altijd verwerkt in het framework.

Volgens de ontwikkelaars is het niet heel moeilijk om bestaande applicaties geschikt te maken voor het platform, om dat aan te tonen zal de OpenOffice.org implementatie al dit jaar op de OpenOffice.org conferentie in Barcelona worden gepresenteerd. Meer informatie over GravityZoo is te vinden op Gravityzoo.com.