3min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Fallout, één van de beste RPG series die ooit voor de PC is uitgebracht, krijgt een derde telg. Bethesda, bekend van Elder Scrolls IV: Oblivion, heeft vandaag een trailer van het spel vrijgegeven, waarin tevens wordt gesuggereerd dat deel 3 in de herfst van 2008 op de markt zal komen.

Fallout is in 1997 op de markt gebracht door Interplay en werd een groot succes. Het spel handelt rond een personage die na een nucleaire oorlog door de bevolking van zijn schuilbunker op pad wordt gestuurd om een chip te zoeken die de watervoorziening regelt van de bunker. Tijdens zijn tocht kom je er als speler achter dat er meer mensen de oorlog overleefd hebben, maar dat er ook kwade en gemuteerde wezens proberen de macht te grijpen. Het spel ademde op een fantastische manier een post-nucleaire wereld uit en had een uniek RPG systeem, waarbij gewerkt wordt met beloningen en vaardigheden.

Fallout 2 komt een jaar later op de markt en is eveneens een succes. Dit keer is de hoofdpersoon een afstammeling van het personage uit deel 1, dit personage moet op zoek naar een apparaat dat een oase kan creëeren in een woestijn. Daarmee kan het dorp van het hoofdpersonage gered worden. Ook in dit deel kom je als speler een duistere organisatie tegen die je zult moeten verslaan.

Later wordt de Fallout reeks nog uitgebreid met het enigszins teleurstellende Fallout Tactics, dat qua verhaal niet gelieerd is aan de eerste twee delen. Na dit deel is het lange tijd stil geweest rond deze franchise. Lange tijd deden er geruchten de ronde dat een derde deel in de maak was, maar er gebeurde helaas weinig. Daar kwam recentelijk verandering in toen ontwikkelaar Bethesda de schone taak op zich nam om het derde deel van Fallout te gaan ontwikkelen. Bethesda is onder andere bekend van de succesvolle RPG Elder Scrolls IV: Oblivion.

Het bedrijf opende recentelijk een website voor Fallout 3, waarop het bedrijf wat artwork toonde van het spel. Eveneens was er een teller te zien die aftelde naar vandaag. En sinds vandaag is er dus een trailer online, waarop te zien is hoe het spel eruit gaat zien. Volgens Bethesda is de trailer opgenomen met ingame beelden. "Deze beelden zijn gemaakt met de engine en zijn dus ook in-engine. Het is echter niet realtime weergegeven, dus we praten hier niet over gameplay footage. Maar we hebben in ieder geval niet een studio gevraagd om op basis van onze ingame objecten een rendering te maken", aldus Pete Hines van Bethesda.

De muziek in de trailer is het nummer "I don’t want to set the world on fire", van The Ink Spots. Deze band verzorgde reeds eerder de muziek voor de eerste twee delen. Ook Ron Perlman, die zijn stemde leende als verteller in Fallout 1 en 2, zal zijn opwachting maken in het derde deel. Ook acteur Liam Neeson zal zijn opwachting maken in het spel, als vader van de hoofdpersonage.

Bethesda zal een pittige taak hebben om de grote schare Fallout fans tevreden te stellen. De eerste twee delen waar niet echt geschikt voor kinderen en waren bij tijd en wijle grof en gewelddadig. Deze factoren en de fantastische sfeer maakten de spellen succesvol. Iets wat Bethesda heel goed beseft, het bedrijf heeft laten dat de ontwikkelaars zelf ook fan zijn van de serie en het nieuwe spel geheel in lijn met de vorige delen zullen maken.