1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Compiz en Beryl, beide 3D-desktops voor Linux, worden weer samengevoegd. Compiz was één van de eerste 3D-desktops voor Linux en de broncode van deze software werd later gebruikt als basis voor Beryl. De ontwikkeling van Beryl is nu echter stopgezet en de ontwikkelaars van Beryl zullen de nieuwe applicatie genaamd Compiz Fusion gaan beheren.

De nieuwe applicatie draagt de titel: Compiz Fusion. Daarvoor is op dit moment nog geen specifiek domein voor beschikbaar, maar in de toekomst wil men daar CompizFusion.org voor beschikbaar stellen. Er zijn diverse peilingen geweest met de vraag welke naam de nieuwe applicatie moest dragen, maar die eindigden volgens de ontwikkelaars in scheldpartijen tussen gebruikers, daarom is de naam uiteindelijk gekozen door de personen die het meest hebben bijgedragen aan de applicaties.

Compiz Fusion zal een stuk dichter bij de Compiz core liggen dan het geval was bij Beryl. Fusion gebruikt dan ook de bron van Compiz en breidt deze uit met een aantal extra’s en plugins.