1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Zoals al eerder gezegd is Live Earth gigantisch van omvang geweest. Live Earth heeft het vorige record, dat in handen was van Live 8, met meer dan negen miljoen internetstreams verbroken. Dit meldde MSN-productmanager Karin Muskopf toen de laatste twee concerten van start gingen.

Tijdens Live 8 logden meer dan vijf miljoen mensen in op MSN, het is nog niet bekend hoeveel er inlogden bij Live Earth, maar wel is verteld dat het er dus meer zijn dan negen miljoen. Een internetstream is – voor de mensen die het niet weten – het via de computer online kijken naar een programma.

Volgens het productiebedrijf, dat verantwoordelijk was voor zowel Live Earth als Live 8, keken de meeste mensen naar de streams van Live 8 in de dagen erna. In de zes weken na Live 8 werden meer dan 100 miljoen streams naar online kijkers verstuurd.

Als de voorspellingen kloppen, dan was Live Earth wel drie keer zo groot als Live 8. De organisatoren verwachten dat 80 procent van de kijkers de komende dagen het evenement via internetstreams zullen bekijken.