1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Als alles vanaf nu meezit, ziet de nieuwe variant van Red Hats Linuxdistributie voor thuisgebruikers volgende maand het daglicht. De variant werd enkele weken uitgesteld.

Volgens de productmanager wordt de ondersteuning voor video-formaten wat verder uitgebreid. Verder komt er een betere ondersteuning voor 64-bit en dualcore processoren.

Red Hat heeft zich een tijd lang beziggehouden op de zakelijke markt. De enige versie van Red Hat Linux die toen het daglicht zag was Fedora Core. Red Hat hoopt met deze versie een soort inhaalslag te kunnen maken op het gebied van consumentensoftware. Red Hat Global Desktop komt uit in drie verschillende versies. Een basisversie, met het prijskaartje van tachtig dollar, een Multi-OS versie, met een prijskaartje van 120 dollar en een workstation versie van ongeveer 180 dollar.

De Multi-OS editie zorgt ervoor dat men meerdere werkomgevingen heeft. De workstation editie is voor de developers en is voorzien van diverse tools voor developers. Het voordeel aan Red Hat Linux is dat het goedkoper is dan bijvoorbeeld het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows Vista.