1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft met de firmware-update van de PlayStation Portable ervoor gezorgd dat de gebruikers moeten kiezen tussen een snel werkende PSP of verbinding via een WiFi-netwerk.

In juni heeft het bedrijf versie 3.5 van de firmware voor de PSP uitgebracht. Deze nieuwe versie zou ervoor moeten zorgen dat de gebruikers nu over het netwerk kunnen spelen tegen de PlayStation 3, en zou ervoor moeten zorgen dat de volledige 333 MHz van de CPU gebruikt kon worden.
Deze nieuwe snelheid zal echter niet bij alle spellen gebruikt worden, maar enkel wanneer het spel specifiek voor de extra hoge snelheid vraagt.

Nog niet al te lang geleden is echter bekend geworden dat een op 333 MHz lopende PSP geen mogelijkheid heeft om van de WiFi-feature gebruik te maken. Hierdoor is het op dit moment enkel mogelijk om van deze feature gebruik te maken als de snelheid 222 MHz is.

Waarom Sony deze beperking heeft opgelegd is niet bekend, gespeculeerd over de eventuele reden wordt er wel. Zo denkt men dat het waarschijnlijk komt doordat een PSP die op 333 MHz loopt en tegelijkertijd gebruikt maakt van de WiFi-features waarschijnlijk niet lang met de batterij zou doen. Om frustraties hierdoor te voorkomen denkt men dat deze beperking opgelegd is.