1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Door een serverfout van de netwerksite Facebook is een deel van de broncode uitgelekt. De oorzaak van de serverfout is een fout geconfigureerde server. Hierdoor werd een deel van de broncode op de website geplaatst.

De broncode was te zien op het weblog Facebook Secrets. Veel kon men niet met de broncode, er zijn geen gegevens uitgelekt van gebruikers van de website. Ook stond er in de broncode niks over de werking van de website. Tevens was de fout snel opgelost waardoor de kans op misbruik gering is gebleven, aldus de zegsvrouw.

Het is maar goed dat er geen persoonlijke gegevens uitgelekt zijn. Uit een onderzoek van beveiligingsfabrikant Sophos blijkt dat Facebook-gebruikers slecht omgaan met hun privé gegevens. 41 Procent van de gebruikers geeft in het onderzoek aan dat ze privé gegevens aan wildvreemde geven. Je moet hierbij denken aan telefoonnummers, thuisadressen en e-mailadressen. Daardoor nemen facebook-gebruikers een onnodig groot risico om slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal.