Yahoo Mail introduceert vanaf heden een aantal nieuwe features voor haar webmail functie, deze moeten het gebruik hiervan vergemakkelijken.

Als eerste voorziet Yahoo de gebruikers van haar mailapplicatie van een meer geavanceerde zoekfunctie, kunnen de contactpersonen beter beheerd worden en heeft men de mogelijkheid om een chatsessie te starten vanuit de applicatie.
De grootste update van dit alles is natuurlijk het feit dat men vanaf nu de mogelijkheid heeft om vanuit 1 venster ervoor te kunnen kiezen een email te verzenden, een sms te verzenden of te chatten.

Deze nieuwe functies behoren tot de laatste update van het beta-programma dat Yahoo afgelopen jaar gestart is. De internetgigant zelf vertelt dat zij dit zien als de grootste verandering in haar mailsoftware sinds het jaar 1997, het jaar dat Yahoo Mail geïntroduceerd werd.

In maart kondigde Yahoo echter aan dat zij op dat moment de grootste verandering aan zouden kondigen, zij kondigen toen namelijk onbeperkte opslagruimte aan. Dit om te kunnen concurreren met Gmail.

De naam van de mailservice van Yahoo heeft tevens een omdoping qua naam gekregen, het heet nu namelijk Yahoo Mail Classic.