2min

Yahoo heeft zijn Messenger-dienst, Yahoo Messenger, compleet op de schop genomen. Het plaform is compleet opnieuw opgebouwd en integreert allerlei bestaande Yahoo-diensten, de nieuwe Messenger staat vooral in het teken van foto’s, daarnaast is het mogelijk iets te "ontzenden".

In de nieuwe Yahoo Messenger die beschikbaar is voor Android, iOS en het web zijn diensten als Flickr, Tumblr en Xobni geïntegreerd. Een van de belangrijke features in Yahoo Messenger is de mogelijkheid om een groepsgesprek te voeren en daar binnen ook afbeeldingen te delen. Verder is het mogelijk om berichten te liken, berichten te ontzenden waardoor ze bij iedereen weer verdwijnen en kunnen populaire GIF-animaties op Tumblr snel worden gedeeld met je gesprekpartners.

Het meest unieke aan Yahoo Messenger is toch wel dat je enorm makkelijk foto’s kan delen, je kan zonder problemen honderden foto’s tegelijk sturen. Yahoo heeft enorm veel ervaring met foto’s dankzij Flickr en heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt. De foto’s die worden ontvangen worden overigens niet direct opgeslagen, je kan hier zelf voor kiezen zodat niet meteen je complete opslagcapaciteit vol loopt als iemand tientallen foto’s doorstuurt. Bij het downloaden van de foto kan er ook voor worden gekozen om de originele afbeelding te downloaden en niet de verkleinde versie die in eerste instantie door Yahoo Messenger wordt gedeeld.

Mocht je per ongeluk een berichtje of foto te sturen wat niet de bedoeling was dan kan je gebruik maken van de "ontzenden" functie. Hiermee wordt het bericht of foto direct ingetrokken en verdwijnt het bij alle ontvangers. Yahoo gebruikt het slimme contactensysteem van Xobni ook in Yahoo Messenger, daarnaast heeft de focus bij de ontwikkeling gelegen op snelheid. Yahoo Messenger is echt razendsnel, ook tijdens het versturen van foto’s.

Het enige nadeel aan Yahoo Messenger is waarschijnlijk dat Yahoo in Nederland en België weinig gebruikers kent en hierdoor weinig van je Nederlandse of Vlaamse contactpersonen beschikt over Yahoo Messenger.