1 min

Yahoo! Mail heeft nog steeds een enorm gebruikersbestand van bijna 300 miljoen mensen. Vandaag maakt het bedrijf bekend dat de e-maildienst een opknapbeurt gaat krijgen en daarbij hoort ook een nieuwe applicatie voor Windows 8. Deze applicatie is gemaakt voor de Modern UI van Microsoft’s nieuwe besturingssysteem.

De nieuwe Windows 8-app van Yahoo Mail beschikt over alle functies van de standaard Mail-app. Zo worden er notificaties in het startmenu van Windows 8 getoond wanneer er nieuwe mail binnenkomt. Ook worden mail-adressen automatisch aangevuld wanneer deze herkend worden vanuit het adressenboek.

Recentelijk heeft Yahoo ook al applicaties voor de iPhone en iPod Touch uitgegeven en ook de app voor Android kreeg een facelift. Marissa Mayer, CEO van Yahoo, legt uit waarom: "We hebben Yahoo Mail herontworpen, in ons achterhoofd rekening houdend met snelheid – door je mails spitten sneller dan ooit tevoren. We hebben ook de inbox intuïtiever gemaakt. Deze is makkelijker om in te navigeren, terwijl daaronder kan worden geconcentreerd op datgene wat het belangrijkst is: de berichten. Omdat mobiel belangrijk is vandaag de dag, hebben we Yahoo! Mail een consistent uiterlijk gegeven op verschillende apparaten."