Sony Computer Entertainment America (SCEA) heeft bevestigd dat haar nieuwe PSP, de PSP-2000 (ook bekend als PSP Slim & Lite) op 10 september in de winkelrekken te vinden zal zijn. De PSP-2000 komt er in drie kleuren: piano black, silver en ceramic white.

Het ‘Daxter Entertainment Pack’ bevat de nieuwe, zilvergrijze PSP. Meegeleverd is de game Daxter’s Greatest Hits en een UMD schijfje van Family Guy – The Freakin Sweet Collection. Ook een 1GB Memory Stick PRO Duo ontbreekt niet. Deze nieuwe PSP heeft onder andere een video-output poort en een wat meer gestroomlijnd uiterlijk. Het pack zal 199 dollar kosten. De PSP-2000 piano black zal verkrijgbaar zijn voor 169 dollar, in een doos zonder extra games.

Wie de PSP-2000 in de ‘ceramic white’-uitvoering wil, moet wachten tot 9 oktober. Dan zal het Star Wars Battlefront-pack in de winkel te vinden zijn. Dit pack bevat een hagelwitte PSP, voorzien van een tekening van Darth Vader en de nieuwe psp-exclusive game ‘Star Wars Battlefront: Renegade Squadron’. Ook dit pack kost 199 dollar.