1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft hoeft niet te klagen over de verkoopcijfers van Halo 3. Het langverwachte spel heeft maar liefst 170 miljoen dollar opgebracht op de eerste verkoopdag volgens het bedrijf.

Halo 3 heeft hiermee niet alleen het record van bestverkochte spel binnen één dag behaald, maar ook een record voor de entertainmentindustrie als geheel. Halo 2 leverde op de eerste dag ‘slechts’ 125 miljoen dollar op en zelfs de best verkochte films brachten tijdens de eerste dag minder dan 100 miljoen dollar op.

Spiderman 3, die het record voor best verkochte film op de eerste dag met zich meedraagt, bracht de eerste verkoopdag 59,3 miljoen dollar op. Internationaal werd er voor deze film 104 miljoen dollar de eerste dag behaald. De tweede die zich bij het rijtje mag voegen is Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, met een opbrengst van 55,8 miljoen dollar.

Volgens Microsoft waren er reeds binnen 20 uur één miljoen exemplaren verkocht van Halo 3. Microsoft gaf geen informatie vrij over de verkoopcijfers van de Xbox 360 naar aanleiding van de topverkoop van Halo 3.