2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nog niet zo lang geleden meldden wij dat Sony haar spelconsole, de PlayStation 3, met 100 dollar goedkoper zou maken. Deze prijsverlaging blijkt echter maar tijdelijk te zijn.

Sony had laten weten dat zij de 60 GB versie van de PS3 met 100 dollar goedkoper zouden maken. Men zag dit als een strategische stap om dichter bij de Xbox 360 te komen.
David Reeves, directeur van Sony Computer Entertainment Europe, liet weten dat de prijsreductie het begin was van het geleidelijk uit de markt halen van de 60 GB-versie. Dit wordt gedaan om plaats te kunnen maken voor de 80 GB-versie van de console. Sony liet weten dat men de 80 GB-versie introduceerde zodat het mogelijk wordt om meer gedownloade spellen op te kunnen slaan.

Volgens Reeves verwacht Sony dat de 60 GB PlayStation 3 aan het einde van deze maand uitverkocht zal zijn. Vanaf 1 augustus zal de elektronicagigant dan beginnen met het verkopen van de 80 GB-versie voor een prijs van 599 dollar. Deze versie bevat ook het spel Motorstorm.

Phil Harrison, directeur van Sony Computer Entertainment, liet weten dat er op dit moment hard gewerkt wordt om 80 titels beschikbaar te kunnen stellen als download. Een aantal van deze titels zijn Wipeout HD, Echo Chrome, Warhawk en Socom Navy Seals: Confrontation.

In Europa zullen wij nog even moeten wachten op de nieuwe versie, Sony heeft hier een nieuw pakket uitgebracht waarin men voor 599 euro twee Sixaxis controllers krijgt en de spellen Risistance Fall of Man en Motorstorm.