1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het Nikkei Magazine heeft onderzoek gedaan naar het aantal Wii consoles in Japan. Nu blijkt dat bijna alle huishoudens in Japan een Wii console hebben. Deze hebben ze negen van de tien keer aangeschaft omdat ze nieuwsgierig waren naar de nieuwe technologieën.

Veel Japanners hebben een Wii aangeschaft om over de Wii technologieën mee te kunnen praten. Daarna doen ze er bijna niets meer mee, aldus een aantal game ontwikkelaars. De Wii remote controller met de draadloze techniek en de games zijn niet speciaal genoeg voor de Japanners.

Wanneer de Wii wordt aangeschaft, spelen de gebruikers veel WiiSports. Dit spel slaat goed aan omdat de manier van spelen heel anders is dan bij de ’traditionele’ spellen. Daarbij moet je met een controller op de A knop drukken om te springen. Mensen spelen vaak een spelletje ter ontspanning en niet om moe te worden of om een strijd te creëren zoals bij het bowlen op WiiSport.

Veel game-ontwikkelaars gingen games maken om zelf ook een klein succesje te hebben van de Wii. Tot nu toe had alleen Nintendo de mogelijkheid om ‘fatsoenlijke’ Wii spellen de fabriceren omdat zij de enige was die de hele technologie begreep. Zodoende is de Wii minder populair geworden aangezien game-ontwikkelaars zoals EA en Ubisoft spellen produceerde waarvan gamers teleurgesteld raakten.