1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op de British Academy Video Games Awards in Londen, heeft Nintendo’s Wii Sports in maar liefst zes categorieën een prijs gepakt. Het spel kreeg onder andere een prijs voor beste sportgame, meest innovatieve game en beste gameplay toegewezen.

De prijzen die Wii Sports heeft binnen gesleept zijn vooral te danken aan de innovatieve besturing van de Nintendo Wii. In tegenstelling tot de andere spelcomputers werkt de Wii met een draadloze motion controller, die de bewegingen van de speler registreert. Het spel werd vooral geprezen omdat het voor spelers mogelijk maakt om echt de golf swing te oefenen of hun tennis slagen te verbeteren.

Wii Sports werd ook genomineerd in de hoofdcategorie voor beste game, maar die werd uiteindelijk gewonnen door de First-Person-Shooter Bioshock. Crackdown (Xbox360), Okami en God of War 2 (PS2) sleepten allen twee prijzen binnen. Crackdown won in de categorieën ‘Action and Adventure’ en ‘Use of Audio’. Okami werd beloont voor meest artistieke game en ‘Original Score’. En God of War kreeg prijzen voor beste ‘Story and Character’ en best ‘Technical Achievement’.

De Video Games Awards is een onderdeel van de British Academy of Film and Television Arts. Deze staat bekend voor het jaarlijks uitreiken van filmprijzen en wordt ook wel de Oscars uitreikingen van Groot-Brittanië genoemd.