Nintendo heeft voor de tweede opeenvolgende jaar de Emmy Award voor meest innovatieve gamebesturing binnengesleept. Dit is te danken aan de nieuwe verfrissende besturing van de Wii en DS die bij vele respect hebben afgedwongen.

Vorig jaar kreeg de Japanse gameproducent eveneens dezelfde prijs toegekend. Toen was het vanwege de uitvinding van de D-pad, die de basis gelegd heeft voor generaties lange games, en ook omdat de besturing toegepast werd voor andere doeleinden. Nintendo voelt zich wederom vereerd met deze onderscheiding, het Japanse bedrijf is traditie getrouw hard opzoek naar nieuwe manieren om de game ervaring van gebruikers te kunnen verbeteren. Ze zijn daarom dus ook erg dankbaar om deze prijs voor de tweede keer te mogen ontvangen.

De Nintendo DS sleepte tevens nog een tweede award binnen voor "Handheld Game Device Display Screen Innovation". Nintendo ging echter niet alleen met de eer vandoor, Atari Lynx, de in 1989 verschenen handheld kreeg eveneens dezelfde prijs toegekend omdat het de eerste handheld was met een LCD kleuren scherm.

Ook andere bekende namen uit de game-industrie werden bekroond met een Emmy. Zo kregen EA’s Pinball Construction Set, Quake en Second Life allen een prijs toegekend in de categorie "User Generated Content Game Modification". World of Warcraft, EverQuest en de originele AOL versie van Neverwinter Nights, kregen de prijs toegekend voor "Development of Massively Multiplayer Online Graphical Role Playing Games".