Ondanks het feit dat de verkopen van de PlayStation 3 niet geheel naar Sony’s verwachtingen lopen mag het bedrijf trots zijn op de PlayStation 2. Deze spelconsole werd zeven jaar geleden gelanceerd en is inmiddels maar liefst 120 miljoen keer verkocht.

Jack Tretton, directeur van Sony Computer Entertainment America deelde mede dat het bedrijf nog steeds erg optimistisch is over de toekomst van het gameconsole. Er wordt zelfs verwacht dat er nog 12 miljoen exemplaren verkocht zullen worden binnen het eerste kwartaal van 2008. Het bedrijf verwacht dat de PlayStation 2 dus langer zal meegaan dan het geval was bij de PlayStation 1.

De PlayStation 2 heeft toch nog enkele voordelen ten opzichte van de nieuwere gameconsoles. Hij is ten eerste goedkoper en daardoor aantrekkelijker voor mensen die niet meteen 400 euro willen neertellen voor de PlayStation 3 bijvoorbeeld. Ten tweede heeft de oudere PlayStation een enorm aanbod aan spellen met maar liefst 1500 titels.

Uitgevers van spellen hebben de gameconsole nog niet afgeschreven. Vorige week lanceerde Activision Guitar Hero III voor de PS2. Het spel Rock Band krijgt ook een PS2-versie. Manhunt 2 is zelfs een titel die gamers naar de PS2 terug kan krijgen, aangezien deze niet voor de PS3 en Xbox 360 uitkomt.

Sony heeft reeds aangekondigd dat er tevens een witte versie van de PlayStation 2 uitkomt, gebundeld met SingStarPop en twee USB microfoons. Het ziet ernaar uit dat de PS2 nog een hele tijd mee kan.