1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Elektronicagigant Sony heeft wereldwijd inmiddels meer dan 50 miljoen PlayStations 2 verkocht. Het apparaat werd in maart 2000 op de Japanse markt geïntroduceerd. Volgens Sony zijn de meeste gameconsoles afgezet in Noord-Amerika: ruim 21 miljoen. Ondanks het feit dat de PlayStation 2 al relatief lang op de markt is, verkoopt de console beter dan ooit. In september 2002 waren er wereldwijd zo’n 40 miljoen apparaten over de toonbank gegaan. Er waren slechts vier maanden voor nodig voor de 50 miljoen werd gehaald. Bovendien zegt het Japanse elektronicaconcern dat steeds meer ontwikkelaars spelletjes maken voor het apparaat.

Volgens de website van BBC News houdt de grote vraag verband met de prijzenslag tussen de fabrikanten van gameconsoles: Sony, Nintendo en Microsoft. Met name laatstgenoemde, een nieuwkomer in de console-markt, heeft uit alle macht geprobeerd marktaandeel te verwerven door middel van lage prijzen.

In Noord-Amerika zijn inmiddels 21,48 miljoen PlayStations 2 verkocht. Europa en Japan zijn goed voor respectievelijk 16,02 en 12,53 miljoen apparaten. Voor de console van Sony zijn zo’n 1500 spelletjes beschikbaar.