1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony heeft in samenwerking met Trend Micro een nieuwe dienst gelanceerd die schadelijke of ongewenste websites kan blokkeren op de Playsation 3 De service werd "Web Security for PS3" gedoopt en is bovendien standaard aanwezig in de 2.0-versie van de Playstation firmware.

Trend Micro merkt op dat deze eerste internetbeveilingsdienst voor gameconsoles er gekomen is omdat de internetmogelijkheden van consoles zienderogen toenemen, waardoor ook gamers het slachtoffer kunnen worden van schadelijke websites. "Zo kunnen de gebruikers slachtoffer worden van cybercrime, waarmee kwaadwillenden geldtransacties op e-commerce- en bankwebsites onderscheppen en persoonlijke gegevens gebruiken voor frauduleuze handelingen."

Schadelijke websites worden geblokkeerd door een systeem dat werkt door met een combinatie van reputatiescore en URL-filtering. Gebruikers kunnen ook zelf kiezen om websites te blokkeren via het browsermenu. Daar hebben ze de keuze tussen pornografie, misdaad, alcohol/tabak en gokken. De dienst is gratis tot april 2008, maar wordt daarna betalend. Over de prijs van de dienst is niets bekend.