Abonneer je gratis op Techzine!

Na lang niets meer gehoord te hebben kwa nuttige informatie over de PlayStation 3, zijn er weer nieuwe details bekend omtrent de online dienst van Sony.

Deze informatie is ontfutseld door de gamewebsite Eurogamer, dochtersite van GamesIndustry.biz. Zo werd duidelijk, zoals velen al verwacht hadden, dat het besturingssysteem van de PS3 kan geüpdatet worden. De tegenhanger van Xbox Live Marketplace zal de PlayStation Store gaan heten. Hier zal je tegen betaling extra levels of andere content voor je games kunnen kopen. Het online gamen zelf is daarentegen wel gratis, zoals eerder al bekend werd gemaakt.

Er werd ook heel wat over de interface uit de doeken gedaan. Onder het kopje "User Profiles" kan je persoonlijke informatie invoeren voor verschillende personen waarmee je dan met een eventueel wachtwoord kan inloggen. Vervolgens is het onder het menu "Friends" ook mogelijk om vrienden toe te voegen waarmee je berichten kan uitwisselen of er zelfs voice- en videochat conversaties mee voeren.

Sony wil duidelijk ook families aanspreken door middel van de "PlayStation Network Account". In dit menu kunnen "PlayStation Master Accounts" en "PlayStation Associated Accounts" uitgedeeld worden. Het Master Account heeft toegang tot alle online diensten die de PS3 te bieden heeft, daar tegenover staat het Associated Account welke limitaties kan opgelegd worden door de Master zoals bijvoorbeeld een beperkt budget om uit te geven aan online aankopen via de online dienst.

Tot slot is er nog het onderdeel Network in het PS3-menu. Hierin is het mogelijk om het WereldWijde Web te verkennen via je PS3. Meer informatie over deze browser was eerder al op Techzine te lezen. Merk wel op dat hier nu enkel de menu’s met betrekking tot de online mogelijkheden van de PS3 besproken zijn, naast deze zijn er uiteraard nog andere.