Sony treft harde maatregelen tegen hackers

Sony heeft vandaag een nieuwe stap gezet in zijn strijd tegen hackers van de PlayStation 3. Iedereen waarbij illegale software op zijn of haar PlayStation 3 wordt aangetroffen, zal voorgoed worden verbannen van het PlayStation Network.

Sony treft harde maatregelen tegen hackersSony voert een harde strijd tegen hackers en klaagde eerder al verschillende hackers aan. Deze hackers lukte het om de PlayStation 3 te kraken en maakte het daarmee mogelijk om illegale software te draaien. Elke Playstation 3 waarop software wordt gevonden die er volgens Sony niet op thuis hoort, zal voorgoed worden verbannen van het PlayStation Network. Dit kan Sony doen op grond van het verbreken van de gebruikersovereenkomst van Playstation Network.

Hiermee zet Sony een grote en duidelijke stap in zijn strijd tegen hackers. Volgens Sony zal het overgrote deel van de gebruikers er geen last van hebben. "Hackers en piraterij brengen duidelijk schade aan de industrie en deze mensen hebben ook negatieve invloed op jou online game ervaring" aldus Sony.

Bron:PlayStation Blog