Door mobiel internet kunnen mensen overal in Nederland internetten, de dienst wordt echter vooral thuis gebruikt. Dat blijkt althans uit een onderzoek van T-Mobile.

Ongeveer vijftig procent, negenenveertig procent om precies te zijn, maakt thuis gebruik van mobiel internet. Ook bij vrienden thuis is een populaire locatie, 35 procent internet daar met het mobieltje. Over het algemeen wordt de dienst gebruikt om even snel wat door te geven of op te zoeken.

Veertig procent van de ondervraagde denkt dat mobiel internet een nieuw standaard gaat worden, dit is dan slechts een kwestie van tijd. Tot nu toe gebruikt slechts 32 procent de dienst. Deze 32 procent is gemeten over mensen met een geschikt toestel.

Veel consumenten zien de onduidelijkheden vaak als een hindernis. Ze denken dat er enorme kosten aan verbonden zijn om hiervan gebruik te maken. In de realiteit kost het echter ongeveer tien euro per maand. Hierbij is echter sprake van een datalimiet, deze is niet altijd officieel vastgelegd.