1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Empelde is een stad in de buurt van Hannover, tot voor kort niet zo bekend, maar nu is er gratis internet te krijgen. Een project tussen PC Klinik en Free-Hotspot.com zorgt ervoor dat er over de hele stad wireless internet beschikbaar is.

Het project heet ‘Empelde-Online’ en is tot stand gekomen met hulp van horeca-aangelegenheden. In totaal hebben 45 bars, hotels, cafè’s en dergelijke geholpen bij het project.

Edward Röhrig, co-eigenaar van PC Klinik zegt: "Wij willen van Empelde een aantrekkelijke stad maken waar het aangenaam is om te leven en te werken. De oplossing van free-hotspot.com is een ideale manier om gratis Wi-Fi toegang overal in Empelde ter beschikking te stellen op kosteffectieve wijze. Bovendien hebben de gebruikers nu nog gemakkelijker toegang tot lokale en regionale informatie via de websites van de stad, www.empelde-online.de en www.empelde-inside.de."

Joe Brunoli, Vice President van free-hotspot.com, is enthousiast over de beslissing van Empelde. "Gratis openbare Wi-Fi is iets dat vele steden en gemeenten willen implementeren," zegt hij. "Wij zijn erg blij dat gemeenten zoals Empelde hun visie kunnen verwezenlijken op een economisch interessante manier. Ons concept van een Free HotSpot Zone heeft aangetoond dat er inderdaad een manier bestaat om de mensen van gratis Wi-Fi toegang te kunnen voorzien, namelijk door reclame-inkomsten. ‘Empelde-Online’ toont daarnaast aan dat dit doel niet alleen bereikt kan worden door de openbare instanties, maar ook door privé-ondernemingen."