1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na de introductie van het nieuwe kanaal afgelopen weekeinde, heeft Nintendo nu alweer een nieuw kanaal aangekondigd. Dit keer gaat het echter om een update van een bestaand kanaal, namelijk het Fotokanaal.

De vernieuwde versie van het Fotokanaal zal een aantal nieuwe functies bevatten. Zo kun je straks na de update, het pictogram van je Fotokanaal aanpassen met een afbeelding die je hebt opgeslagen op je SD-kaart. Vond je het oude pictogram dus saai en lelijk, dan kan je dit straks vervangen voor bijvoorbeeld een mooie vakantiefoto.

Een andere toevoeging is het ondersteunen van het AAC-formaat. AAC is een MP4-audiobestand, ook wel te herkennen aan de .m4a extensie. Wat betreft grote is AAC ongeveer gelijk aan MP3, maar het levert doorgaans wel betere kwaliteit op. Opvallend is dat Nintendo ervoor heeft gekozen met de ondersteuning van AAC, het MP3-formaat te laten vallen. Het is na de update van het Fotokanaal dus niet meer mogelijk om MP3-bestanden af te spelen op je Wii.

Vanaf medio december is de update gratis via het Winkelkanaal verkrijgbaar. Voor Wii-bezitters met de verouderde versie van het Fotokanaal, blijft de mogelijkheid bestaan om na de update vrij terug te keren naar de oude versie. De nieuwe Wii-systemen die vanaf december in de winkels liggen worden standaard uitgerust met de vernieuwde versie van het Fotokanaal. Voor deze systemen geldt dat het downgraden naar de vorige versie niet mogelijk is.