2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

CEO Bobby Kotick van gamesuitgever Activision heeft deze week laten weten dat Sony en Microsoft hun consoles de komende twee jaar flink in prijs moeten verlagen. Een prijs van 199 dollar of lager is de enige manier om de grote massa te kunnen bereiken, aldus Kotick.

Volgens Kotick zijn de PlayStation 3 en Xbox 360 goede consoles, maar zijn ze nog te duur. De goedkoopste PlayStation 3 kost in Amerika momenteel rond de 400 dollar, terwijl de goedkoopste Xbox 360 280 dollar kost. Dat komt het meest in de buurt van de 250 dollar die Nintendo vraagt voor haar razendpopulaire Wii console. Met deze prijs zet Nintendo volgens Kotick momenteel de standaard.

Hoewel de Wii een stuk minder technisch complex en geavanceerd is dan de PS3 en de Xbox 360 maakt dat niet zoveel uit voor de consument, denkt Kotick. Consumenten zouden in vrijwel alle gevallen als eerste naar de prijs kijken. Overigens is Kotick van mening dat de 250 dollar voor een Wii nog niet goedkoop genoeg is om de grote massa aan het gamen te krijgen. Hij raadt de drie consolebouwers dan ook aan om de komende 24 maanden de prijzen van de consoles tot onder de 200 dollar te laten zaken. Overigens verwacht hij dat de Wii tegen die tijd een prijskaartje zal hebben van rond de 129 dollar.

Overigens spreekt Kotick natuurlijk niet alleen uit belang van de consument. Het is algemeen bekend dat consolebouwers de meeste inkomsten halen uit de verkoop van accessoires en games. Een grotere groep gebruikers betekent dat er ook meer games verkocht worden, wat natuurlijk een gunstige situatie zal opleveren voor een gamesuitgever als Activision.