1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het aantal mensen dat informatie over zichzelf opzoekt op internet is ten opzichte van vijf jaar geleden meer dan verdubbeld. Dit blijkt uit een trendonderzoek van Pew Internet & America Life Project.

Pew Internet & America Life Project heeft aan 1623 mensen gevraagd of zij wel eens informatie over zichzelf hebben gezocht op het internet. Zo’n 47 procent gaf toe dit wel eens gedaan te hebben, in 2002 gaf slechts 22 procent van de ondervraagde aan dit wel eens gedaan te hebben. Driekwart van de mensen geeft aan dit niet expres gedaan te hebben.

Het is uit het onderzoek niet duidelijk geworden waarom mensen informatie over zichzelf zoeken. Zestig procent geeft zelfs aan zich niet druk te maken om de informatie die over hem of haar beschikbaar is op het internet. Uit het onderzoek is gebleken dat dit ook wel terecht is aangezien in slechts vier procent van de gevallen foute informatie op het internet stond.

Het zoeken naar informatie over andere mensen is echter nog populairder. Zo geeft 53 procent van de ondervraagden toe wel eens informatie over andere mensen opgezocht te hebben op het internet. Vaak gaat het om contactgegevens die gezocht worden, maar in één derde van de gevallen gaat het om persoonlijke informatie, foto’s en zijn of haar persoonlijke netwerk.