2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Speluitgever Ubisoft en elektronicafabrikant Philips hebben op de CES aangekondigd dat de toekomstige spellen Far Cry 2 en Brothers in Arms Hell’s Highway volledige ondersteuning bieden aan het amBX systeem van Philips. Daarnaast zullen er voor bestaande games patches uitkomen.

Het ‘ambient experiences’ systeem van Philips, kortweg amBX genoemd, is een set randapparatuur die gamers nog meer moeten laten opgaan in hun games. De meest uitgebreide amBX set bestaat uit een 2.1-speakersysteem waarbij de twee speakers voorzien zijn van led-verlichting. Deze led-verlichting kleurt net als het Ambilight-systeem van Philips mee met de kleuren die op het scherm worden weergegeven. Verder zijn er een tweetal ventilatoren voorzien die door wind de beweging in games moeten nabootsen. Als laatste is er nog een trilpad, waarvan de effecten vergelijkbaar zijn met die van force-feedback in controllers. Het systeem is overigens niet allen voor games geschikt, maar ook voor multimedia.

Het amBX systeem kan automatisch een groot aantal games ondersteunen, maar dan zijn de effecten niet altijd perfect afgestemd op de game. Daar komt in ieder geval verandering in voor een aantal games van Ubisoft, waaronder de nog te verschijnen titels Far Cry 2 en Brothers in Arms Hell’s Highway. Zo zullen er in de laatstgenoemde game windeffecten optreden als je soldaat te voet is, als hij aan een parachute hangt of in een voertuig zit, maar ook bij grote explosies. De lichteffecten zullen ingezet worden om aan te geven uit welke richting je belaagd wordt, maar ook oplichten bij explosies en het gebruik van fakkels. Als laatste zal de trilpad worden ingezet om terugslag van wapens, trillingen van voertuigen en de impact van kogels en explosies te simuleren.

Eenzelfde soort effecten kunnen verwacht worden in de game Far Cry 2. "Het creeëren van de beste game-ervaring, door een combinatie van hoge kwaliteit games en de meest innovatieve technieken, is van fundamentele waarde voor Ubisoft. Met amBX kunnen we een totaal nieuwe dimensie aan onze games toevoegen", aldus Vincent Greco van Ubisoft. Binnenkort zullen ook voor bestaande games patches uitkomen, zodat ook deze games amBX ondersteunen, waaronder het originele Far Cry. Behalve Ubisoft heeft Philips nu ook samenwerkingen met ontwikkelaars als Codemasters, THQ, Introversion en Gearbox Software. Een lijst met games die worden ondersteund is hier te vinden.