2min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteravond vond de jaarlijkse persconferentie plaats van Ubisoft in Parijs. Op de Ubidays 2008 toonde het bedrijf nieuwe informatie en trailers over komende games die het bedrijf aan het ontwikkelen is.

Hieronder een samenvatting en enige trailers van een selectie games die de revue zijn gepasseerd tijdens de persconferentie.

Farcry 2

Ubisoft heeft tijdens de persconferentie een nieuwe trailer getoond die gebaseerd is op een van de hoofdrolspelers in het spel. In deze video vertelt personage Reuben iets over het verhaal in de game. Het spel staat gepland voor een release ergens in september en zal ongeveer 50 vierkante kilometer aan omgeving bevatten. Volgens Ubisoft zal er niets scripted zijn.

Brother in Arms: Hell’s Highway

De laatste episode in de Brother in Arms-reeks ontleent zijn naam aan een gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog die zich in Nederland heeft afgespeeld. De 101st Airborne Division, waar hoofdrol speler Matt Barker deel van uitmaakt, moet de weg die naar Eindhoven leidt beschermen tegen Duitse aanvallen. Deze weg werd ‘Hell’s Highway’ gedoopt, vandaar de titel van deze game. Op de Ubidays heeft Ubisoft een nieuwe trailer laten zien over het spel dat zich dus in ons land afspeelt.

Soulcalibur IV

Ubisoft toonde een exclusieve trailer voor de laatste editie in de Soulcalibur-reeks. Het spel zal verschijnen rond augustus voor zowel de Xbox 360 als PlayStation 3. Nieuw in de reeks is de multiplayermogelijkheid. Deze was tot op heden niet beschikbaar. Darth Vader en Yoda uit Star Wars zullen speelbare karakters zijn. In de onderstaande video is een gameplay-video te zien met Darth Vader in de hoofdrol.

Tom Clancy’s End War

De Tom Clancy-reeks loopt al weer tien jaar. Het spel heeft zich in de loop der jaren flink ontwikkeld tot een populaire tactical-shooter-reeks. Revolutionair in deze game is dat het in dit spel mogelijk is om via een speciale head-set spraak-commando’ te geven om zodoende je manschappen aan te sturen. In de nieuwe trailer is intense actie te zien, onder andere in de straten van Parijs.

Tom Clancy’s H.A.W.X

Dit keer geen tactical-shooter in de Tom Clancy-reeks. H.A.W.X "High Altitude Warfare Experimental Squadron" is een flight-simulator die zich omstreeks 2012 afspeelt in ongeveer dezelfde omgeving als "Ghost Recon: Advanced Warfighter". Er is keuze uit ongeveer 50 vliegtuigen. De trailer waarmee Ubisoft ons weet te verblijden geeft een indruk van het graphics-niveau. Het spel zal rond de herfst uitkomen voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3

Prince of Persia: Prodigy

De nieuwe game rondom Prince of Persia staat compleet los van voorgaande delen. In het spel zal een nieuwe prins zijn opwachting maken. De prins krijgt wel gezelschap van een nieuwe compagnon, Elica, een lieftallige dame. Ubisoft toonde tijdens de persconferentie de nieuwste trailer van deze game die aan het einde van het jaar uit zal komen voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3