1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In een offcieel persbericht heeft Ubisoft aangekondigd dat het Far Cry 2 gaat ontwikkelen voor de Playstation 3 en Xbox 360 consoles. Far Cry 2 is een zogenaamd "next-generation firs-person shooter" welke ontwikkeld is door Ubisofts eigen ontwikkel-studio in Montreal.

De geruchten van een release op deze consoles komt niet meer als een echte verrassing. Al tijdje hing deze aankondiging in de lucht. Far Cry 2 zal de opvolger worden van het originele spel wat in 2004 is uitgekomen. Toendertijd stond het spel bekend om zijn mooie graphics maar ook stevige systeemeisen.

Het nieuwe spel zal gebaseerd zijn op een compleet nieuwe engine en omdat de originele engine eigendom is van Crytek, wat de ontwikkelaar is van het momenteel populaire spel Crysis.

De omgeving van het spel zal een 50 vierkante kilometer gebied ergens in Afrika zijn en zal verschillen tussen savannes en jungles. Tevens kan er gekozen worden tussen twaalf verschillende huurlingen om de missies te volbrengen. De overige huurlingen zullen je tijdens het spel helpen bij je taak en in tegenstelling tot het eerste deel zullen er geen mutanten in voorkomen, maar realistische wapens en omgevingen.

De release van het spel zal ergens tussen april 2008 en maart 2009 liggen.