2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Toen in augustus vorig jaar bekend werd gemaakt dat Grand Theft Auto IV uitgesteld was, waren de fans enorm teleurgesteld. Zij hadden immers gehoopt om de langverwachte game nog met kerst vorig jaar te kunnen spelen. Nu hebben de fans eindelijk weer iets om te juichen, want Rockstar Games heeft de officiële release datum van GTA IV eindelijk bekend gemaakt.

Rockstar Games heeft aangekondigd dat GTA IV op 29 april wereldwijd in de winkels zal komen te liggen. Sam Houser, Executive Producer van Rockstar Games heeft aangegeven erg enthousiast te zijn dat één van de meest gewilde games op dit moment eindelijk een release datum heeft gekregen. Verder liet hij weten dat de makers hard hebben doorgewerkt om de game op tijd af te krijgen. Eerder op de dag wisten enkele bronnen al te melden dat GTA IV in de afrondingsfase zou bevinden, naar verluid zal dit dus best kunnen kloppen.

Hoewel de naam van het spel doet vermoeden dat het hier om de vierde deel gaat is GTA IV echter alweer de elfde titel uit de Grand Theft Auto-reeks. Het eerste spel dateert al sinds 1997 toen het voor de PC verscheen. GTA is bij veel gamers populair geworden vanwege de enorme vrijheid die het spel biedt aan de speler. Maar niet iedereen is blij met de GTA-reeks, door het vele geweld dat in GTA voorkomt zijn de makers al meerdere malen in opspraak gekomen. Toch deert dit de makers niet, want op 29 april brengen ze GTA IV zowel op de PlayStation 3 als de Xbox 360 uit.