2min

Volgens geruchten van bronnen uit de videogamesjournalisme-industrie zal GTA V in het eerste kwartaal van 2014 gaan verschijnen voor de PC. Dit is nog niet bevestigd door Rockstar Games, maar lijkt wel aannemelijk.

Eerder kwam GTA V (review) al uit voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 en brak de verkoop records. Sinds de lancering van GTA V op 17 september vragen veel gamers zich af wanneer het spel voor de PC gelanceerd zal worden.

De periode tussen de lancering van het spel voor de consoles en de lancering voor de PC komt overeen met de periode tussen de lanceringen van de consoles en PC van GTA IV. Dit spel werd op 29 april 2008 uitgebracht voor de consoles en de pc-versie volgde pas in december. Hierdoor wordt het gerucht over de lanceringsdatum aannemelijker

Overigens is Rockstar Games lange tijd erg mysterieus geweest over een potentiële lancering van het spel voor de pc. Het bedrijf gaf op hun eigen website aan: "De enige versies van het spel die we aan te kondigen hebben zijn de versies voor de Xbox 360 en de PlayStation 3, welke op 17 september wereldwijd zullen uitkomen. We hebben niks te delen over de mogelijkheid van een next gen-versie of een pc-lancering op dit moment. We focussen ons op het afleveren van de best mogelijke ervaring op de consoles die mensen kunnen krijgen."

Hoewel Rockstar Games lange tijd niet heeft toegegeven bezig te zijn aan een pc-versie van GTA V, ligt de komst ervan wel in de lijn der verwachtingen. Reden hiervoor was niet alleen dat in het verleden ook andere delen van GTA voor de pc uitgebracht werden, maar ook een gesprek van Nvidia’s topman Chris Evenden, waarbij hij aangaf: "pc-gamers zijn bezig om hun systeem klaar te maken voor een sterke verzameling spellen die deze herfst uitkomen, waaronder blockbusters als Call of Duty: Ghost, Grand Theft Auto V en Assassin’s Creed 4."

Op het moment dat GTA V voor de consoles gelanceerd werd, was GTA Online nog niet beschikbaar. Of dit wel direct het geval zal zijn bij de pc-lancering, is nog niet duidelijk.