min

Tags in dit artikel

, , ,

Onlangs was er een grote discussie over het feit of Grand Theft Auto IV wel naar de PC zou komen. Er werden verscheidene dingen gespeculeerd, maar Rockstar Games heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat Grand Theft Auto IV ook in de winkels komt te liggen voor de PC.

In de Verenigde Staten moet het spel zijn intrede gaan doen op achttien november en de Europeanen moeten iets langer wachten. In Europa zal het spel namelijk officieel gelanceerd gaan worden op 21 november.

Grand Theft Auto IV is eerder al gelanceerd, maar de game was echter alleen maar verkrijgbaar op de Xbox 360 en de PlayStation 3. De release van deze game zorgde voor massale verkoopcijfers en Grand Theft Auto IV brak verschillende records toen de game eenmaal beschikbaar was. De game zorgde zelfs in één dag al voor een recordomzet, want in één dag werd er een omzet gedraaid van 310 miljoen dollar.

Henk Hoogendoorn, managing director bij Take Two Interactive, denkt niet dat de PC-versie een groter succes zal zijn dan de versie die bestemd is voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Henk Hoogendoorn verwacht zelfs dat de PC-versie minder succesvol zal zijn. Volgens hem gebeurde exact hetzelfde met GTA-series die eerder uitgebracht zijn. Volgens Henk Hoogendoorn is Grand Theft Auto IV wel een pluspunt voor het assortiment aan games dat voor de PC beschikbaar is.

De man achter Rockstar Games, Sam Houser, laat het volgende weten over de komst van Grand Theft Auto IV naar de PC: "Het gehele team heeft hard gewerkt om te zorgen voor een goede spelervaring op de PC. De game ziet er schitterend uit en speelt geweldig. We kunnen niet wachten om mensen dit spel te laten spelen."