min

Tags in dit artikel

, , ,

De meeste malware die momenteel verspreid wordt, blijkt te komen van legitieme sites, aldus Dan Hubbard, vice-president van Websense haar security afdeling. Zij hebben voor de eerste keer toegegeven dat het aantal inbraken van legitieme sites groter is dan die van malafide afkomst.

Volgens gegevens van Websense is 51 procent van de websites welke zij geclassificeerd hebben als kwaadaardig, aangetast en verspreiden ze codes op machines die niet volledig gepatched zijn. De overige 49 procent zijn gebouwd met kwaadaardige bedoelingen, adus het rapport van Websense.

Het hacken van legitieme sites geeft hackers direct voordeel aldus Hubbard. "Het is een groot voordeel want ze hoeven geen mensen te trekken naar populaire sites en ze krijgen nog eens gratis hosting op de koop toe", aldus Hubbard. "tevens als iemand toegang geeft op basis van vertrouwen, is het moeilijk traceerbaar."

Een jaar geleden bijvoorbeeld werd de site van de Miami Dolphins, een Amerikaans football team, en dat van hun stadion, gehacked zodat bezoekers werden getracteerd op een stukje Javascript welke de computer veranderde, welke hun computer probeerde te infecteren met een Trojan.