1 min

Tags in dit artikel

,

Blizzard Entertainment heeft gister laten weten dat het plannen heeft om een nieuw type toernooi rondom het Arena-systeem in World of Warcraft te introduceren.

Het zeer populaire "Massive Multiplayer Online Role-Playing Game", beter bekend als een MMORPG, heeft inmiddels ruim 10 miljoen gebruikers.

Dit toernooi zal plaatsvinden op aparte server, wat in normale termen beter te beschrijven valt als een cluster van servers deze zitten dan in een zogenaamde ‘battlegroup’. Met deze ‘battlegroup kunnen spelers van verschillende servers het snel tegen elkaar opnemen. Deelnemers beginnen op niveau 70 met een "Epic"-uitrusting om zo iedereen een gelijke kans te geven. Hierdoor is de focus meer gericht op tactiek en uitvoering in plaats van het normale spelen van World of Warcraft.

"eSports is een van de belangrijkste facetten van het online spelen van spellen tegenwoordig," aldus Mike Morhaime, CEO en mede-oprichter van Blizzard Entertainment. "We zijn verheugd dat we World of Warcraft kunnen uitbreiden voor spelers die zich meer willen richten op een meer concurrerend karakter van het spel".

De toernooien zullen starten in april, met twee rondes van kwalifcatie in Europa, Zuid-Korea, Noord-Amerika en de regio’s Taiwan, Hong Kong en Macau. De winnaars van deze kwalificaties zullen spelen in de regionale finales die uiteindelijk uitkomen in een strijd om het wereldkampioenschap.

De uiteindelijke winnaar zal een prijs van 75.000 dollar incasseren